De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Not educate but helping people learn

Via een tweet @thebandb trok het bovenstaande vanmorgen mijn aandacht. Benieuwd naar het verhaal van die mijnheer Mazur begon ik te kijken. Bijna was ik afgehaakt in de 1ste minuten door de manier waarop hij aangekondigd werd. Maar toen mijnheer Mazur begon over “Not educate, but help them learn” had hij mijn aandacht. Ik heb de eerste 47 minuten geamuseerd geluisterd. Feest van herkenning en bruikbaar om een keer te laten zien waarom ik lesgeef zoals ik dat doe. Vanaf dan gaat het over “What should we do”.
En welke punten onthoud ik dan. Ik mag er 5+2 want ik was uitgeslapen, vond het interessant en heb aantekeningen gemaakt:
  • Zijn peer instructie is veel gestructureerder dan wat ik doe in de les. (zie vanaf minuut 50).
  • Niet gemakkelijk om goeie vragen te verzinnen, fouten op examens zijn een goeie bron.
  • De studenten kunnen 10% van de punten verdienen (niet inhaalbaar) gebaseerd op een leesopdracht vooraf.
  • Ook hij krijgt wel eens de klacht: “The Teacher doesn’t teach us anything, we have to do it all ourselves”
  • Grappig, die techniek om het nut van lesgeven te meten.
  • Coverage reduced a little bit, comprehension went up a lot.
  • Als je dit gaat toepassen, moeten de examens hierop aansluiten.
Ik heb weer wat voer tot nadenken om mijn “geheim recept” mogelijk te verbeteren.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén