De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Mijn 3 minuten ….

IMG_4929Zoals reeds verteld hadden we een talking stick sessie waar we het geleerde tijdens de module #MVH met elkaar deelden.

Wij, als docenten, deden mee in het delen. Hier is wat ik meenam en vertelde:

Wat ik meebracht heeft te maken met te maken met de video wat ik jullie liet zien rondom de connectie met jezelf, over wholeness/heelheid (vanaf min 21:50). Ik wil graag helemaal, met hoofd, hart en handen aanwezig zijn als ik ergens ben. Vandaar het rondje met het mannetje.

Nu was er voor mij een heel groot contrast tussen hoe ik me voelde tijdens de stiltewandeling (helemaal zijn) en tijdens het avondprogramma. Dat heb ik onderzocht woensdagmorgen. Gelukkig dat ik toen even de ruimte had, geen andere verplichtingen.

Denkend aan hoe in de video “luikjes dichtgaan” heb ik onderzocht hoe dat bij mij werkt.

IMG_4931
Het luikje van de diepste gevoelens gaat bij mij (in het onderwijs) over dat je zo vaak de boodschap “niet goed genoeg” brengt en krijgt. Ik kan met dat gevoel vaak niets, dus daar klapt het de eerste keer om.

 

 

 

IMG_4932IMG_4933Het avondprogramma was erg gezellig en voor mij lastig. Als introvert is het al lastig om 30 uur continue met andere mensen te zijn. Bovendien voelde het avondprogramma erg mannelijk. Dat is echt ok, ik heb een gezin met 4 mannen, kan er van genieten. En toch klapt er dan blijkbaar wel iets (gedeeltelijk) dicht, het vrouwelijke stuk. En vervolgens laat ik ook omwille van de omgeving ook nog vaak wat andere zaken dichtklappen tot mannelijk, rationeel overblijft.

 

 

 

Terugkijkend zie ik nu pas voor het eerst helder wat de effecten van het dichtklappen zijn. Dat wat ik goed kan en energie van krijg, het hebben met mensen over wat hen drijft, een volgende stap aanbieden, nieuwsgierig zijn naar … laat ik dan achterwege, ik mis de energie.

Dia1Koppelend aan het model van Stern heb ik dus wel een goed zicht op mijn eigen waarden en wordt mijn uitkijk op de wereld, mijn handelen dus erg bepaald door de omgeving. Door wat ik de omgeving met mij laat doen.

De vraag die ik dus meeneem vanuit deze ervaring is. Hoe zorg ik ervoor dat ik onder meer omstandigheden er helemaal kan zijn.

 

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén