De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

I see You, de UAEX-ervaring.

De eerste dag van UAEX  . Ik was al gefascineerd tijdens de voorbereidingen. Vond dat ik, met aandacht als een van mijn passies, er eigenlijk naartoe moest. Er waren praktische bezwaren… die zichzelf oplosten. Het bleek “op de route te liggen” op weg naar een toneeluitvoering van een vriendin. Ik was erbij!

De conclusies over de design van de stoel wil ik graag onderschrijven. Het zit comfortabel, makkelijk om stil te zitten, op veilige niet te ver afstand, visueel afgesloten van de wereld maar niet opgesloten. Zelf vond ik het lastig om het geluid van de buitenwereld even buiten te sluiten. (= Ook leuk wat daar verteld werd :))

En daar zat ik dan. Kon de aandacht goed ontvangen. (=daar was ik benieuwd naar). Bijzonder neveneffect: het moment waarop de ander ging bewegen. Die kleine beweging, die verandering van gezichtsuitdrukking. In een gewoon gesprek was het wellicht niet opgevallen. Hier had het betekenis, ging ik reageren. En vroeg me af hoeveel ik mis in “de luidruchtige verwarring van het leven

Tekst uit 1692, gevonden in oude kerk van Baltimore

Blijf kalm temidden van het lawaai en de haast,

en gedenk hoe vredig de stilte kan zijn.

Blijf op goede voet met alle mensen zonder jezelf te verloochenen.

Spreek de waarheid, rustig en helder, en luister naar anderen.

Wees niet cynisch ten aanzien van de liefde, want tegenover alle dorheid en ontgoocheling is zij eeuwig als het gras.

Aanvaard grootmoedig het klimmen der jaren, doe met gratie afstand van je jeugd.

Ontwikkel geestkracht om je te wapenen bij onverwachte tegenslag.

Je bent een kind van het heelal, niet minder dan de bomen en de sterren.

Je hebt het recht hier te zijn. En of je het doorgrondt of niet, twijfel er niet aan dat het heelal zich ontvouwt zoals het moet.

Ga daarom in vrede met God, hoe je je Hem ook voorstelt.

En wat je ook doet of nastreeft, houd vrede in je ziel in de luidruchtige verwarring van het leven. Dit is nog steeds een prachtige wereld.

Om me eraan te herinneren wat er nodig is om niet teveel te missen heb ik de  I see you button gekocht en toegevoegd aan mijn passie/talent-herinneringsbord. Bedankt Sander en Ria.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén