De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Is onverdeelde aandacht wel veilig?

Ik moest 🙂 om en was geïntrigeerd door:

Op de mooi vormgegeven website vond ik oa deze “definitie”:

Undivided Attention Experience (UAEX): een object en een installatie over de uitwisseling van onverdeelde aandacht in stilte.
We nodigen je uit voor een één-op-één ervaring met UAEX in de Ruimte van het Klokgebouw. Kom ontdekken wat aandacht met jou doet!

Gisteren na de les dacht ik hieraan terug. Er waren studenten die nog worstelen met “wat mag op de resultatenrekening en wat mag op de liquiditeitsbegroting”. Wetende dat er vorig jaar maanden later studenten waren die het niet wisten dacht ik: ik grijp de koe bij de horens. Zij die het weten (veelal reeds van vorig jaar) werken aan de opgave. En de rest krijgt vooraan in de klas de kans om te laten weten waar precies het probleem zit en dan proberen we dat op te lossen. Het oplossen lukte wel. Maar hoe het voor hen voelt om naar voren te komen en om “niet achter een tafeltje” te zitten had ik volgens mij anders ingeschat dan zij.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén