De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Imker-tuinplan: waarom deze zomerblog?

Dit jaar is een zomer zonder bijenvolk. Mijn enige volk had de winter niet overleefd. Zo ziet dat er trouwens uit, deze lagen op de bodem van de kast:

En dit is een aanblik in de kast:

Ik heb ze vreselijk gemist en nog steeds. Het is zo stil in de tuin.
Ze zijn dood gegaan aan de varroa-mijt. Die wordt steeds fanatieker bestreden met mierenzuur en andere middeltjes. Ik heb daar veel moeite mee. Wetend hoe belangrijk de “kast”geur voor ze is, vind ik het niet vanzelfsprekend om die geur 2 weken lang te laten overheersen door bestrijdingsmiddelen. Ik wil zo graag dat dit hen lukt:

En nu (onderhoud huis is klaar) ga ik er voor zorgen dat onze tuin een plek voor ze wordt om aan te sterken. Daarvoor mis ik kennis. Wat zet ik nou waar neer zodat het overvloedig bloeit en dat het er ook nog leuk uitziet. En dus heb ik hulp gezocht en gevonden bij Het groene penseel. Eigenlijk tekenen ze enkel voor grote historische tuinen. En onderwijzen ze “tuinmannen en -vrouwen” over duurzame tuinen. Maar omdat ik met imker-ogen naar een tuin kijk, kan ik hun ook nog wat leren en maken ze een uitzondering. En dus is het nu aan mij om mijn kennis te delen. En dat doe ik dus… met deze # HGP zomer-blog.

Deze aflevering van Klokhuis is trouwens een onderhoudende introductie (15min) in het leven van een bij. (en laat je ook meteen even het verschil met een hommel en een wesp zien)

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén