De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Imker-tuinplan: afval (bestaat niet).

Zo, nog even een praktisch deel 6 van de #HGP zomerblog. Wat met het tuinafval straks. Ik heb geen gft bak. Die hebben we niet nodig. Wat doen we dan nu met het groenafval:

Wat vrijkomt bij bereiden eten: kippen. Wat zij niet eten: compostvat. Ja, ik gooi daar dus vanalles in wat volgens de regels van het composteren niet mag, gaat toch, zij het langzaam.
Onkruid: bij de kippen. Die eten een deel ervan. De rest vergaat daar dan en zorgt vaak ook nog voor lekkere beestjes voor de kippen. Klein tuinafval. Vaak breken ter plaatse en laten liggen. De eikenbladcontainer doet het goed. Die is groot genoeg. Ieder jaar is er net genoeg vergaan om de rest te laten passen. Ik haal die bladeren weg omdat het er erg veel zijn, ze heel langzaam vergaan en de grond verzuren.

Alleen het grotere tuinafval is “een probleem”. Ik heb een takkenwal, maar het afval heeft zelden de goede afmetingen. Ik heb een hakselaar. Wat een herrie is dat en veel takken zijn te dik of te dun. En ik heb een hoge bak, maar die vergaat zo slecht dat ie nu vol is en ik ernaast weer een stapel aan het creëren ben. Die waarschijnlijk net zo langzaam vergaat.

Je begrijpt het al, ik sta helemaal achter de principes van kringlooptuinieren, maar heb wat praktische probleempjes. De ideeën heb ik oa hier gehaald.


Ik heb ook een pearltree kringlooptuinieren, maar daar staat behalve bovenstaande nog niets in.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén