De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Ik bereid het lekker niet voor…

Ja dat is tegen mijn natuur. Als er een formulier ligt dan wil ik het graag invullen zoals het hoort of er binnen die kaders een draai aan geven.

Mijn functioneringsgesprek komt eraan. En ik geloof dat ik een paar vragen heb die niet in de hokjes passen.

Ik heb wat uitgeprobeerd dit jaar. Is dit de richting die we uitwillen?

Vind de organisatie oprecht dat mijn manier van uitproberen/vernieuwen een kwaliteit/sterkte is die iets toevoegt voor de organisatie. Zo ja, hoe gaan we dat in het komende jaar versterken zonder dat het me opslokt?

  • benoemen/faciliteren projecten
  • benoemen/faciliteren van samenwerkingsverbanden met andere docenten

Mijn gevoel bij innovatie/vernieuwing binnen onze organisatie is… het mag. Maar we blijven studenten en docenten behandelen/beoordelen op de manier zoals dat paste bij ons oude onderwijs. Klopt dat? Of is de organisatie ook bereid iets daarvan los te laten en zie ik dat niet?

PS Toevoeging: mijn ontwikkelwensen op de lange termijn:

Ik wil leren hoe je dit doet:

Een netwerk van docenten/lerenden, waarin de docenten/organisatie de kaders bieden. Die kaders bestaan per module uit:  het leerdoel, de beschikbare tijd van de docent, een valide toetsing tbv de publieke verantwoording. En daarbinnen docenten en studenten, die samen voor de groep de weg bepalen die minimaal leidt naar het halen van die toets. Bij het maken van dat ontwerp wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de talentenhandleiding van eenieder.
Waarbij iedere toetsuitslag voelt als een diploma-uitreiking. “Kijk eens hoe we/ze gegroeid zijn, dat hebben we toch mooi samen voor elkaar gekregen”

om dit te bereiken:

Zelfbewuste (talenten) studenten die in de opleiding hebben leren samenwerken en die hebben kennisgemaakt met waarden en met zoveel mogelijk tools/vaardigheden om als bedrijfseconoom/accountant een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzame (=volhoudbare) wereld.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén