De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gezien: The power of the heart.

the power of the heartMet spirituele hart wordt niet het orgaan bedoeld maar een staat van openheid. ‘Ontwaken’ heeft te maken met het volledig opengaan van het spirituele hart…

Deel van Fb-Citaat van Jan Bommerez. Hij was ook diegene die me attent maakte op het bestaan van de film.

Blij dat ik in de vakantie de tijd nam om hem te kijken. (hij werkt nog steeds door) Lang getwijfeld of ik het wel zou delen. De angst om in een bepaalde hoek weggezet te worden. Want het voelt als twee werelden. De zakelijke (mannelijke) en aandacht voor het hart (vrouwelijk). Terwijl de kracht net zit in het evenwicht.

Dat is ook wat ik jammer vind. De film mist (voor mij) in sfeer dat evenwicht, is daarmee ver uit de comfortzone van mensen die vooral het zakelijke ontwikkeld hebben en bereikt/versterkt daarmee wellicht vooral de mensen die al overtuigd zijn van het nut van/de kracht van het hart.

Wat het me bracht, ik vooral onthoud:

  • Je kan gewoon tegen iemand zeggen. Kom maar terug als je hart open is. Dan praten we verder.
  • De vreugdeblik van de miljardair op de trampoline.
  • Als zij kan vergeven… wie ben ik dan om met futiliteit-ergernissen te blijven rondlopen (een krachtig rolmodel dus).
  • Het gaat om de intentie waarmee je je pad loopt.

Ik vond de opmerkingen van mijn medekijkers ook wel aanzetten tot denken:

Als humor/joy zo belangrijk is. Waarom is de film dan zo lang ernstig.

Klopt dat onderzoek wel?

Waarom vertellen die mensen altijd vanuit “kijk wat wij al weten”

Ps De film ligt hier gewoon te liggen, dus wie wil kan hem lenen.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén