De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Geweest: keuzemodule ondernemen Hogent

5 november lukte het. Een keer gaan kijken bij de keuzemodule Ondernemen van HoGent. Bart had er al zo vaak zodanig over getweet dat ik nieuwsgierig werd naar wat daar gebeurt.

Ik val binnen samen met een late student. Het verkeer is door openbaar vervoer stakingen een puinhoop.

Midden in een verhaal over prijsvorming. Gewoon, op het bord, met een krijtje. En ik luister samen met de studenten geboeid. De voorbeelden uit de praktijk en interacties met humor maken dat makkelijk.

Dan gaan de studenten in groep aan de slag. Ieder van die groepen heeft een coach. Ik loop mee met Bart. Ze werken op basis van het Business Model Canvas hun ondernemingsplan uit. Op verzoek leggen zij mij hun waardepropositie uit. Ik stel vragen en ben aangenaam verrast over de mate waarin ze dingen uitgezocht hebben. Ze nemen niet aan, ze onderzoeken. Geweldig!

Ik kon het natuurlijk niet laten om een beetje te prikkelen rondom MVO. De groep krijgt vervolgens feedback over de voortgang en de mogelijkheid vragen te stellen.

En ik glimlach om de coaches die het gemoedelijk voor hun eigen groepjes opnemen en tegen elkaar verklaren dat die van hun het zeker heel goed gaan doen voor de externe jury. Die hebben ze namelijk aan het einde.

De tijd vliegt. We kletsen nog wat na. En dan vat Bart voor mij mooi samen wat hij beoogt: ondernemingszin en ondernemersrealiteit laten proeven.

Van wat ik zag lukt dat. Het geheim “hoe” heb ik in deze korte tijd niet helemaal kunnen doorgronden.

Bedankt Bart, studenten en coaches, tot de volgende keer.

PS Ik zag ook dat er tussen de groepjes nog weinig interactie is. Terwijl je veel kan leren van het feedback geven op het werk van anderen. Heb beloofd dat, als het bij ons lukt om onderling feedback te laten geven en de studenten dat als zinvol ervaren, dat ik dat nog even terugkoppel.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén