De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gelezen: Who Moved My Cheese?

Had er al vaker over gehoord. Pas toen hij als kadootje, samen met een grote bol kaas, het huis in kwam heb ik de tijd genomen het te lezen.

Als je al veel over verandermanagement gelezen hebt, staat hier niet echt iets nieuws in. Wat mij wel enorm helpt zijn de beelden/metaforen. Het helpt om situaties en gedrag te herkennen en een plek te geven. (= kan het aan het beeld plakken)

Kijk zelf maar even in deze video:

Als je liever leest: hier staat een samenvatting

PS Naar aanleiding van deze blogpost krijg ik een leestip van @lesleyarens. Ik heb jouw kaas gepikt, creëer je eigen verandering. Zij schreef er de volgende blogpost over Verander(g)en. Ik herken hierin een heleboel.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén