De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Een onderzoekende systeemopstelling.

Ook nog deze week, afgesproken met een vriendin om een opstelling te doen.

De aanleiding. Bij ons op de opleiding hebben ze mijn voorstel voor het model-leerproces voor de community overgenomen. Het is het startpunt geworden voor het didactische model van de communityleerlijn. Vanaf nu is het van ons en bouwen we er samen aan. Toch blijft mijn persoonlijk leiderschap bij dit onderdeel wel belangrijk. En ik wou graag een opstelling doen om uit te zoeken of “iets in mij” het ontstaan van die communityleerlijn in de weg staat.

Ik koos voor deze techniek omdat de werkwijze goed aansluit bij de zogenaamde positieve psychologie. Deze stroming onderzoekt welke omstandigheden nodig zijn zodat mensen kunnen floreren en zoekt naar technieken die dat kunnen bevorderen. In dit geval zocht ik dus naar “wat is er nodig voor de community om te floreren, wat is mijn rol daarin”

Ik kreeg de opdracht een vorm te kiezen voor de community nu en de community straks. (keuze tussen driehoek, cirkel en vierkant). Ze te tekenen, ieder op een A4. En ze op de grond te leggen.

Vervolgens startte ik op de community nu. En kwam uit bij de community in de toekomst.

De opstelling bracht geen interne blokkades.

Het bracht wel inzicht in mijn rol bij het creëren van de communityleerlijn. Dat inzicht heb ik de volgende dag gebruikt en mijn manier van presenteren ervan erop aangepast.

Prachtige verrassende techniek blijft het 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén