De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Een inspiratiesessie organiseren: ik wil ondernemen, maar wat?

In de laatste 2 weken veel met ondernemingsplannen bezig geweest. Een van de vragen die bleef hangen (profiefwerkstukken): “Wat is eigenlijk de onderzoeksvraag?”

Eergisteren tijdens de presentaties van de 1ste jaars ondernemingsplannen zag ik regelmatig de volgende vraag voorbij komen: “is het realistisch en winstgevend om een …. te starten in ….” . Paste prima bij de opdracht die ze gekregen hadden. Zelf word ik geprikkeld door een vraag als: “Kan ik met deze onderneming bevlogen starten en er een positieve bijdrage mee leveren aan people, planet en profit”.

Had ik al verteld dat ik iemand ben van de wilde ideeën. Ik vraag me af: wat zou het effect zijn op ondernemingsplannen als we een inspiratie-sessie zouden organiseren voor alle studenten die een ondernemingsplan mogen maken. Zouden de businessmodels of de producten veranderen als we ze in contact brengen met circular economy, BoP en Biomimicry voordat ze aan hun plan beginnen. Waarom wil ik dan weer alle studenten of in ieder geval heel veel mensen. Ik heb in het afgelopen jaar mensen in mijn klas gehad die prachtige verhalen vertelden over hoe bovenstaande concepten hun business model hadden veranderd. Die geven allemaal aan dat ze graag hun kennis delen. Hun core business is echter een andere en dus zijn ze op zoek naar manieren om in beperkte tijd veel jonge mensen te bereiken. Bovenstaande sessie zou een mogelijkheid kunnen zijn.

En weet je waar ik helemaal van zou gaan stuiteren (energiebron), als we in dat proces “echte ondernemers” zouden inspireren/ondersteunen.

Wat video’s om alvast te beginnen:

C2C

&

Biomimicry

En de biebboeken.

Toch nog even naar het nu, ja ik wil graag de presentaties van de ondernemingsplannen blijven beoordelen. Ik zie de groei van de studenten (energie) en zie wat we nog kunnen bijsturen. Want dat is wel waar ik in positieve zin van schrik. Ik kon in de presentaties dit jaar duidelijk zien dat de studenten anders waren aangestuurd door onze docenten CVN. Petje af voor de docenten die dat in de beperkte tijd voor elkaar kregen en voor de studenten die dat geweldig hebben gebruikt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén