De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

De student-evaluatie is er.

Ieder kwartaal ontvangen we als docent evaluaties. Kijk maar even mee naar die van mij. Ik heb twee grafieken voor je.

Het vak BE3, wordt door de studenten als moeilijkste onderdeel ervaren. Ik heb vreselijk veel geleerd naar aanleiding van de ervaringen tijdens BE3 van het verkorte traject. Niet naar aanleiding van de evaluaties. “Beter” dan het jaar ervoor lijk ik er amper van geworden.

En als je dan het verkorte traject eruit haalt en twee jaren Bedrijfseconomie (P) bekijkt:

Wat zegt zo’n evaluatie je dan? Ikzelf heb hier zo weinig aan om mijn leren te sturen dat ik niet durf te vragen wat deze evaluaties kosten.

Ps Voor de onervaren grafiek-kijkers. Bij de eerste zie je dus het verschil tussen groepen bij de beoordeling van een aspect. Bij de tweede grafiek de beoordeling van een aspect in de loop van 2 jaren.

PS 2. Hoe kan het dat ik 100% scoor. 100% van de studenten die de enquete invulden was het dan eens met die stelling.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén