De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Contact met mezelf en een beetje met die ander.

Edcamp, ik deed er een workshop: Contact met je “Why”

Daarin vertelde ik oa dat in het leven van alledag het niet eenvoudig is om contact te houden met de eigen kern, de eigen “why”. En dat ik dat doe door naar buiten te trekken. Soms urenlang. Soms kort.

Ook op Texel deed ik dat.

Ik vertrok vrijdagmorgen al heel vroeg en maakte zo een gat van een paar uur dat ik kon opvullen met “zijn aan zee”. Ik heb de bus gepakt van Den Burg naar De Koog. Heb gewandeld van paal 20 tot paal 17 en een beetje verder over het strand. En ben toen te voet op zoek gegaan naar Den Burg. Zonder kaart, af en toe onzeker, me onderweg ouderwets laten helpen door mensen om de weg te vinden. Net iets meer dan 3 uur onderweg geweest.

Op het strand wou ik naar aanleiding van een gesprek deze week iets maken voor een zieke vriendin met als thema Hoop. Ik verzamelde schelpen en legde HOOP heel dik neer op het strand. Op een plek waar hij een tijdje kan blijven, maar ook overspoeld kan worden.

IMG_5203

Ik ging verder, liet nog wat andere sporen achter…

IMG_5227IMG_5239

IMG_5243

Ruik steeds meer, hoor scherper, meer verschillende geluiden. Wordt helemaal blij als het me lukt “mijn zwarte vogels’ zo mooi vast te leggen.

IMG_5220

IMG_5213

Vind een prachtige schelp…

IMG_5248

Slik even boven op de duintop. Ga ik dit echt alleen doen. Herinner mezelf eraan dat ik de kaart gezien heb en dat ver verdwalen niet mogelijk is.

IMG_5254

Rond zessen is dit dan de eerste “Den Burgenaar” die ik tref.

IMG_5259

Ook op zaterdagochtend maak ik kort tijd. Voor het ontbijt even naar buiten. De nieuwe dag begroeten.

Daar hoor ik een specht, heel hard, zo hard kan eigenlijk niet. Ik kijk goed, en vind deze drummerspecht 🙂 Ik hoor het:

“Volg je eigen ritme”

IMG_5263

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. Ankie 14 maart 2016

  Prachtig Ilse. Dank voor het delen van deze mooie momenten. Zo mooi dat hoop en liefde.

  • Ilse Meelberghs 14 maart 2016 — Berichtauteur

   Het voelt alsof er meer van die verhalen verteld moeten worden. Fijn dat de hoop en liefde foto’s ook jou raakten. Warme goeiemorgen.
   Ilse

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén