De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Business Spiritualiteit, Paul de Blot

IMG_4834Zoekend op business spiritualiteit kwam ik hier op uit. Na geraakt te zijn door de korte video heb ik geboeid geluisterd naar deze video (2010). Als volgt aangekondigd:

Wat is business spiritualiteit?
Business spiritualiteit is geen zweverig speeltje, maar een model waarbinnen idealisme en realisme een vruchtbare wisselwerking aangaan. Toegevoegde waarde is het resultaat. Vakmanschap is daarbij van groot belang, maar samenwerking onontbeerlijk. Alleen dan komt u tot een spiritualiteit die corporatief wordt gedragen. Een succesvolle onderneming beschikt zowel over corporatieve deskundigheid als over corporatieve spiritualiteit. Er is een balans tussen het harde zakendoen – waar het om profit gaat – en de zachte binnenkant van de geest. De business spiritualiteit staat met één been in de harde realiteit en één been in de zachte ongrijpbare bodem.
Volgens ruwe schattingen blijkt dat 10% van de faillissementen veroorzaakt wordt door te weinig kennis van zaken. Dit tekort is aan te vullen door consultatie, studie, training e.d. Gebrek aan samenwerking is voor 30% een bron van mislukking, maar dit gebrek is moeilijker door kennis te verbeteren. De belangrijkste oorzaak van faillissementen, de overige 60%, blijkt gebrek aan motivatie en inspiratie. Deze factor duidt voornamelijk op een gebrek aan spirituele kracht. Personeel met een goede opleiding en degelijke vakkundigheid blijkt niet in staat naar vermogen te presteren, omdat de mensen onvoldoende gemotiveerd zijn. Ze zijn niet creatief en niet geïnspireerd door gebrek aan spirituele diepgang. De ‘software’ is verzwakt en beschikt niet over een spirituele kracht. Hoe is dit op te lossen volgens Paul de Blot? Door spirituele verinnerlijking. In de volgende video legt hij uit hoe.

Wat blijft hangen:

“leren doodgaan (om opnieuw te beginnen)”

“zijnstaal: stilte, fantasie, story”

“hebben kan je weer verliezen, wat je bent kan je niet verliezen”

Spiritualiteit betekent voor ondernemingen dat ze zich afvragen wie ze echt zijn, wat hun diepste drijfveer is, hun diepste reden van bestaan.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén