De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

#biobloembollen, de toekomst wordt bepaald door wat je vandaag doet.

Aan de achterzijde van de tuin staan grote bomen, eronder groeit niet veel. Ik zie wel eens van die plaatjes met bossen met prachtige bloementapijten in het vroege voorjaar. Wil dat al een paar jaar voor mijn tuin.

Het kwam er steeds niet van.

Dit jaar lukte het wel. Ik ben voor de computer gaan zitten en hup! Bloembollen besteld. Ze waren er zo, uitpakken was een minifeestje. Er zat een lief briefje bij en een cadeautje voor een goeie vriendin.

Dat geven aan die vriendin lukte prima. Nu nog die bolletjes in de grond. Nog via Facebook een plantmaatje proberen te regelen, lukte bijna :).

Gelukkig was het in de herfstvakantie prachtig weer en ik dus vol goeie moed naar mijn plantstuk. Om “oh ja hier ligt het vol met eikels” tegen te komen.

Andere jaren was het me niet gelukt om in de herfst die eikels op te rapen en kon ik in de lente dagenlang boompjes uittrekken.

Je leert er altijd wat van maar toch, nee liever niet, Dus heb ik bakken vol geraapt, door de hakselaar gegooid en weer in de tuin gestrooid. Dat deed ik heel even zorgvuldig. Tot ik erachter kwam dat de kippen dit geweldig vinden en het wel voor me willen verspreiden.

Enfin, toen was er ruimte om te planten.

Uiteindelijk was op 1 zak na toch alles geplant die dag.

  • Kans op de eerste bloemen volgend jaar (als de woelmuizen er tenminste vanaf blijven) en
  • Kans op een bloementapijt over een paar jaar, veilig voor de bijen en andere insecten.
  • Eikjes plukken zal in het voorjaar stukken minder zijn.

Het maakt uit wat je vandaag doet!

PS Ik kreeg deze week nog een mailtje van de bollenleverancier met een vriendelijke reminder dat het NU planttijd is. Volgens mij kennen ze hun pappenheimers 🙂

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén