De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Als ik je zou vragen om als onderneming meer terug te geven dan je neemt …

Wat zou je dan anders doen. Ogen gaan schitteren en mensen rechtop zitten. Met het stellen van de vraag, komen de antwoorden. De een nog verrassender dan de ander. En allemaal met  een focus die mij inspireert. Vaak meer dan bij het horen of lezen van de huidige missie/visie.

Leon Muilwijk heeft het in onderstaande video over de veranderende houding tussen leraar en leerling. En beschrijft en passant de manier (50sec) waarop ik samen met anderen op zoek wil gaan naar het antwoord op bovenstaande vraag en op de vraag: hoe doe je dat dan (business-/verdien-model)

Waarom ik die vraag stel. Ik merk dat we bij het maken van ondernemingsplannen met 1ste jaars studenten vaak blijven steken bij groene stroom en zuinig zijn. En mijn eerste deelvraag wordt:

Ik heb al een lijstje, heb jij nog aanvullingen? Ik ben ook benieuwd naar:

  • Welke boeit je genoeg om een groot deel te bekijken.
  • Welke geeft je ideeën over hoe “anders” ondernemen.

Creating shared value van Michael Porter

C2C van Reggs

Circular economy   door de Ellen MacArthur Foundation

The story of stuff

The natural step

MVO Kompas: video Van Houtum 

MVO les van Unilever

InterfaceFlor

Verder Bericht

Vorige Bericht

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén