De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Workshop: de toekomst van de bedrijfseconoom en de accountant

Vandaag een workshop voor het opleidingsteam.

De verkenningscommissie hoger economisch onderwijs (november 2014) gaf aan dat het gaat om: flexibele/wendbare professionals, internationalisering, duurzaamheid, technologie en innovatie.

Vandaag ging het over het laatste onderdeel.

In de lezingen sprak een sheet me erg aan: de M-shaped professional, op de een of andere manier past dat voor mij goed bij aansluiten op je eigen talent.

m shaped professional

Onthoud ik dat het profiel van de financiële professional wijzigt, en dat kritisch en ethisch vermogen belangrijk is. Naast toepassen van specifieke vakkennis in andere contexten, het vakgebied zelf dat verandert, het openstaan voor nieuwe businessmodellen/financieringsmiddelen en social media, van budgetbewaker naar businesspartner.

En ben ik wel geïntrigeerd door de mogelijke reikwijdte van Watson.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/_Xcmh1LQB9I?rel=0″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Vind ik het idd veel aantrekkelijker om controles aan te vliegen vanuit het proces. Ik houd wel van die visuele ondersteuning van Lavastorm (Coney).

En ben ik getriggerd door een collega die zegt: empathie kan je de computer niet aanleren, moeten we daar dan op inzetten.

We sparren hierover, vragen ons af wat we hiermee gaan doen. We hebben het over hoe we er ruimte voor kunnen maken en wat het eindpunt zou kunnen zijn (een virtueel bedrijf inclusief de controles in het proces)

Terug thuis, na alles even te laten bezinken denk ik dat mijn bijdrage wordt om studenten te ondersteunen in het vormen van die kritische/ethische houding ten aanzien van het gebruik van de data en de uitkomsten.

Tot het moment dat de getallen/data over meervoudige waardecreatie gaan. Dan vind ik het ook de moeite om me te verdiepen in de techniek. (Processen/procesbeschrijvingen enz zijn tenslotte een oude liefde van me)

Of tot we dit proces gaan vormgeven met studenten. Dat het aanleren en experimenteren met het gebruik ervan een co-creatief proces wordt.

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén