De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

#ulab intermezzo

Van ego-systeem naar eco-systeemOnderdeel van de Mooc is dat je het boek “Leiden vanuit de toekomst” leest. Iedere week een stukje.

Het werkt goed, lezen, dan het verhaal uitgelegd krijgen in weblectures om vervolgens in interviews toepassingen ervan te horen.

Het boek voelt af en toe als thuiskomen. Die fase 4 voelt voor mij als iets waar ik “coûte que coûte” naar op weg wil, wil leren. Ik wist het zeker toen ik in onderstaande tabellen las.

  • de rol van de docent; vroedvrouw
  • het doel van een bedrijf: het eco-systeem rentmeesterschap, co-creatieve relaties met jezelf , anderen, de natuur en het geheel,
  • eco-systeem bewustzijn bij een bedrijf: ecosysteem gericht, de intentie centraal. En bij een school ondernemingsgericht, co-sensing en co-creatie centraal.

VroedvrouwenVoor wie het gemist heeft. Dit gedicht uit Uit “Tao van vrouwen” is al 5 jaar lang mijn inspiratie voor “wat voor docent ik wil zijn”.

Noem het naïef. Het fijne aan deze Mooc is ook dat je hierdoor verbonden voelt met 10-duizenden die dezelfde weg willen afleggen.

 

 

 

 

tabellen Leiden vanuit de toekomst

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén