De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Tegen #TTIP, terecht?

illegal trade barrierDeze video zag ik voor het eerst op de fb-tijdlijn van een student. Heel helder en ook humoristisch wordt uitgelegd wat het is en wat de bezwaren zijn.

Mijn gedachten gingen terug naar het boek van Naomi Klein. Naar de voorbeelden van wat een soortgelijk verdrag met Canada voor gevolgen had. Die raakten me toen. En het lijkt me in ieder geval zo groot/verstrekkend dat we de gevolgen heel slecht kunnen overzien. Het lijkt erop dat Act locally (nodig voor mvo-initiatieven) er ernstig door wordt gesaboteerd. En dat democratisch tot stand gekomen structuren als de rechtbank buiten spel worden gezet. (wordt uitgelegd in de video)

Pas bij het zien van die video realiseerde ik me dat het nog geen gelopen race is. En:

  • tekende (met inmiddels meer dan 1.600.000 mensen) deze petitie.
  • ondersteunde via Twitter een motie die in de kamer wordt ingediend (ben al vergeten door wie). De eerste motie die “scherper en groter” was, was al verworpen.

Ik moet er namelijk niet aan denken dat we zaken die ons lief zijn alleen nog maar internationaal kunnen “bevechten”.  Wie heeft daar de slagkracht voor?

Ik ben dus tegen. Wat denken jullie? Terecht? Of maak ik me druk om niets.

PS Wat literatuur voor de mensen die zich eerst willen verdiepen voor ze antwoorden:

 

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén