De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gelezen: Minder moeten, meer flow

Deze vakantie heb ik dus het boek Minder moeten, meer flow gelezen. Eigenlijk was het gedeeltelijk herlezen. Tm hoofdstuk 9 had ik al tussen de bedrijven door gelezen. En dat leverde op een gegeven moment deze tekening op:

IMG_2140

Toen wist ik wat ik deze vakantie met het boek wilde. Ik heb per hoofdstuk de volgende stappen genomen:

  • Het hoofdstuk lezen en overschrijven wat ik belangrijk vond.
  • Een vraag aan mezelf stellen naar aanleiding van het hoofdstuk
  • Journaling over die vraag
  • Een tekening maken.

Iets meer info over het waarom.

  • Overschrijven: omdat een oudere collega zegt “via de pen gaat het naar je hoofd”
  • De vraag: om het van mezelf te maken stelde ik dus een (reflectie)vraag die opkwam bij het lezen van het hoofdstuk.
  • Journaling is een techniek die ik leerde bij U-lab. Gewoon opschrijven wat in je opkomt zonder jezelf te censureren. En dat dan een tijdje, een uur of zo. Om mezelf een beetje te helpen had ik wat “regeltjes” Op vakantie schreef ik minimaal 3 pagina’s in mijn schriftje. Weer thuis zette ik een koptelefoon op met een youtube “binaural sounds” van ongeveer een uur. Uiteindelijk schreef ik net zo lang tot ik bij een inzicht kwam dat ik van te voren “niet zag aankomen”
  • En dat ging ik dan vervolgens tekenen.

Ik ga jullie niet de citaten geven, want dat zijn er te veel. Ik ga met jullie niet de vragen delen, want die voelen te persoonlijk. En dus kies ik ervoor om met jullie de tekeningen te delen.

Waarschijnlijk passen voor jullie de titels van de hoofdstukken en de tekeningen niet bij elkaar. Als je nieuwsgierig bent naar 1 ervan, vraag gerust 🙂

Ja, ik ben er best wel wat tijd mee bezig geweest. Het leverde, samen met een fijne gezins- en natuurvakantie, momenten van innerlijke rust op. Benieuwd of ik genoeg geleerd heb om daar weer naartoe te kunnen gaan, een keer begonnen met werken.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén