De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gelezen: Hoofdstuk Learning in the company of adults

Het hoofdstuk raakt me zodanig dat ik er een aparte blogpost aan wijd. Het komt uit het boek In Schools we trust van Deborah Meier.

Mijn mindmap erover:

In schools we trust, Deborah Meier

Het raakt me omdat het me doet denken aan de Meestergezel, het mentor/protégé idee. De mentor die door “voor te doen”, samen te doen, het vak doorgeeft aan de ander.

Al zoekende naar beeld daarbij kwam ik op de pagina van het “Rolex Mentors and Protége” programma. Mijn voorlopige favoriet (heb ze nog niet allemaal bekeken ) zijn de Music en Visual arts. Prachtig in beeld gebracht en voor mij “het nut” bevestigend.

Ik vond ook een voorbeeld van een school die een oude ambacht leert aan zijn leerlingen: het maken van een boot. In samenwerking met een lokale vereniging. Mijn favoriete beelden hier zijn als de vakman met de leerlingen aan het werk is.

Wat raakt me dan het meest, ik kies daarvoor 3 stukjes uit de mindmap:

The Genuine heartfelt desire of young people, to be in the company of adults doing adult work = the key to transformation.

Keeping real company with the kind of experts they hope to become in a community of presumed equals.

Teachers don’t need to be infallible, it’s what we do with our mistakes that makes us worthy of our authority

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén