De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Gelezen: De nieuwe route

Ik raad dit boek aan aan een collega die echt begaan is met het sociale domein. Die aanbeveling is eigenlijk naar aanleiding van het zien van deze trap en de tweets van Anke Siegers.

Vervolgens ben ik eigenlijk zelf ook wel nieuwsgierig en leen het uit. Ook omdat ik met hem ga meedenken over een workshop die hij (op basis van pioniers-ideeën) gaat verzorgen.

Bovendien lees ik momenteel best veel. Eigenlijk om mijn hoofd mee te nemen in de dingen die ik intuïtief aanvoel. Om taal en voorbeelden te verzamelen over nieuwe wegen en hoe dat steeds zuiverder te verwoorden en handiger aan te pakken.

Wat me dan ook het meeste raakt is de goede verwoording van wat er gebeurt als je zonder cultuurtransformatie iets nieuws probeert neer te zetten, de effecten van acties die niet in lijn zijn met de bedoeling (en vaak horen bij de oude route)

Ook die circulaire wederkerigheid raakt. Het idee dat we allemaal willen dat er wederkerigheid zit in relaties, maar dat je los kan laten dat dat een 1 op 1 wederkerigheid is. Dat iedereen naar eigen inzicht, kennis en motivatie kan bijdragen aan het geheel.

Ik maakte over het boek de volgende visual:

 

En vond nog een goeie samenvattende video op de site “Dat is helder”:

PS Na publicatie … wat geeft dit zingen, dit lied mooi de sfeer weer van het boek.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén