De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Echt en anders samenwerken, het moet kunnen.

Volgens mij wordt er in organisaties teveel vanuit gegaan dat mensen kunnen samenwerken. Volgens mij bestaat er ook zoiets als een stadia in samenwerken en ontstaat veel ruis omdat mensen andere beelden hebben bij wat echt samenwerken is.

Heel nauw hieraan gekoppeld zit voor mij “wat is succesvol”. Want ook daar kan je veel verschillende beelden bij hebben. En het bepaalt sterk hoe je tegen samenwerken aankijkt.

Het houdt me bezig. Ik ben op zoek naar wat echt samenwerken in een organisatie idealiter voor mij betekent, wat je dan een groep ziet doen, welke afspraken zo’n groep dan heeft. En als het je bezighoudt dan krijg je van mensen mooie dingen toegestuurd.

Zoals deze prachtige “zo doen wij dat”.

http://www.couragerenewal.org/PDFs/CourageRenewal-CircleOfTrust-Touchstones-stones-(c)2016-web.pdf

http://www.couragerenewal.org/PDFs/CourageRenewal-CircleOfTrust-Touchstones-stones-(c)2016-web.pdf

 

De boeiendste vraag voor mij is of dit “op/tijdens het werk” ook kan. Of zijn dit soort afspraken alleen haalbaar in intervisie en andere coachinggroepen.

Ik werk aan een mindmap, zoek plekken waar ik kan gaan kijken, het ervaren. Lees boeken. Enfin, het houdt me echt bezig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén