De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Deze bron over burnout mag niet ontbreken.

Ben bezig met de “reorganisatie” van mijn blog. En wil deze bron, die aanleiding gaf tot nadenken over burnout, nog toevoegen. In de categorie: (geen) Energie voor groei.

Het is een reportage van Koppen. Een stuk uit de aankondiging:

Voor mediawatcher Chris Van den Abeele ging plots het licht uit tijdens een rechtstreeks interview op televisie. “In mijn hoofd was dat een donderslag”. Joke Claessen was jarenlang strategisch directeur bij een communicatiebureau tot ook zij tegen de muur liep. “Ik was altijd een sterke madame en plots kon ik niks meer!”. De diagnose luidt burn-out. Allebei veertigers, overwerkt en helemaal opgebrand.

Bijna 1 op de 10 Belgische werkenden krijgt ermee te maken, maar toch is er heel veel schaamte. Volgens stress- en burn-out-specialist Luk Swinnen is het beeld van de zwakkeling helemaal fout. “Het zijn vaak de meest toegewijde arbeidskrachten die het krijgen”.

De reportage heeft me (half jaar geleden) op meer vlakken geraakt. Vooral als bevestiging om (nog) beter te luisteren naar de signalen van mijn lichaam/omgeving. Want daar … wil ik niet heen.

PS nog een paar artikelen rondom burnout in deze Pearltree

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén