De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

“De Meer groen”, terugkijkend, een stap en wens voor de toekomst.

Ik geniet nog iedere keer als ik naar Roermond of Melick rijd van het feit dat het “ons gelukt is”.

Natuurlijk kan je mopperen over het feit dat de Keulsebaan zo “lelijk” is geworden:

  • Vroeger (10 jaar geleden) een heerlijke toegang naar  Nationaal Park de Meinweg cq Herkenbosch, dorp in het groen. Met als hoogtepunt de herfst. Het natuurgebied rechts, de dubbele bomenrij langs de weg. Een kleurenfeest!
  • Nu worstel je je voorbij industriële gebouwen met hier en daar een boom.

Maar het laatste stuk echt groen voor Herkenbosch hebben “ze” ons niet afgepakt. De Meer is groen gebleven. Met ongelooflijk veel mensen hebben we ons verzet.

Beleef de Meer info

Ik heb toen voor het eerst meegeschreven aan een blog. Voor het eerst geprobeerd mensen/pers te mobiliseren. Gezien dat dat laatste lukt als je 1) je passie laat zien 2) tijd en aandacht schenkt. Heb gezien hoe Wouter met zijn betrokkenheid bij de Driestruik, voor de Driestruik een plaatsje veroverde in het theaterprogramma “De reddende Waeg” van “Neet oet Lottum”. Het enige lied over de rugstreeppad (Epidalea calamita) dat ik ken.

Zoals gezegd geniet ik nog iedere keer van het resultaat. Vanmorgen in de supermarkt gaf een andere vrijwilliger aan dat dat ook voor hem geldt. Ik ben me inmiddels voor andere dingen gaan inzetten. Wouter niet! Wouter is zich blijven inzetten, samen met anderen voor de Driestruik. Bij thuiskomst van de supermarkt kreeg ik de  uitnodiging opening natuurverbinding. Weer een stap. Als het werk het toelaat ga ik. Om de zin die Wouter toevoegde aan de begeleidende mail; “Hopelijk kunnen jullie aanwezig zijn op dinsdag 12 juni, dan kunnen we ook de twee kalfjes bekijken”. Maar vooral om Wouter en iedereen die dit mogelijk maakte aan te moedigen.

Ik blijf dromen van een andere manier van denken over industriële gebouwen,  industrieterrein dat meer geeft aan de omgeving dan neemt. Ik ben een fan van Rau als het daar over gaat. Kijk eens naar het Alliander project en kom dat eens vergelijken met industriegebied Roerstreek. Dan begrijp je waarschijnlijk wat ik bedoel! Wie weet komt dat ook ooit hier eens.

En tot die tijd ben ik dolblij met stappen als deze, met mensen die zich hiervoor inzetten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Takkenwerk 26 mei 2012

    Ter aanvulling een verslag van de info avond met gedeputeerde Driessen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén