De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Compromisloos alleen dingen doen waar je volledig achter kan staan.


Ik ben bijna klaar met het lezen van “Flow en de kunst van het zakendoen”.  En 1 zin blijft door mijn hoofd spoken: blz 143 ” Alle elementen in dit lijstje wijzen erop dat je een duidelijke missie en visie moet hebben om je potentieel echt te kunnen ontsluiten en dat je – als je in flow wilt leven als regel en niet als uitzondering – alleen dingen dient te doen waar je totaal achter kunt staan.” En later in het boek wordt ergens ook nog de link gelegd met de klant. En ik ben begonnen met oefenen in totaal achter staan, altijd afwegen of ik geloof dat dat echt het beste is voor de klant. Is heerlijk, niet altijd makkelijk.

Vandaag zijn er twee vergaderingen waar ik op het eerste gezicht niet achter kan staan. Dus zou ik moeten weigeren om te gaan. Nader onderzoek levert op:

  • 1ste vergadering: ik ga om het groepsproces. Onze studenten hebben recht op een hecht docententeam. En dat zijn we. En dus ga ik om dat weer te versterken.
  • 2de vergadering is gewoon noodzakelijk voor het korte-termijn accreditatie gedoe. Zonder accreditatie geen opleiding, dus committeer ik me om met een minimale inspanning een goeie bijdrage te leveren.

En ziezo, dat is er heerlijk aan. Ik weet nu waarom ik ervoor kies om te gaan. #engingvolenergiezichklaarmaken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén