De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Business model You

In de kennismakingsles bij de module samenwerken zoek ik al voor het tweede jaar naar een “een pagina overzicht” dat past bij onze studenten. Vorig jaar heb ik het geprobeerd met een groei- mindmap. ’t Zag er prachtig uit, allé in mijn ogen dan. De studenten hebben hem vervolgens helemaal niet meer gebruikt.

Een andere manier van op 1 pagina samenvatten is: business model you. Het idee is gebaseerd op het business canvas model.  In Wikipedia als volgt omschreven:

The Business Model Canvas is a strategic management template for developing new or documenting existing business models. It is a visual chart with elements describing a firm’s value proposition, infrastructure, customers, and finances. It assists firms in aligning their activities by illustrating potential trade-offs.

Dat concept is dus ook toe te passen op jezelf en dat concept heb ik gisteren summier aan de studenten aangeboden naast mindmapping. Leuk om te zien dat ze ze beiden door elkaar gingen gebruiken. Het idee van mindmapping: je naam in het midden en van daaruit starten. Om vervolgens de vragen die gesteld worden in zo’n “business model you” te gaan beantwoorden.

Voor de studenten die nog wel wat meer willen weten over business model you is deze pearltree beschikbaar. Je vindt daar ook een link naar een gratis applicatie om hem online te kunnen vullen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén