De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Pilot feedback fruits week 3.

FbF1Het vervolg!

Opmerkingen/observaties die zijn blijven hangen van de vorige week.

Voorafgaand aan de lessen van deze week.

Ik kijk op dinsdag na wat er zoal gebeurd is in de cursus deze week. (maandag was Pinksteren)

Vaststelling: Er zijn weinig uitwerkingen ingeleverd. Blackboard is niet beschikbaar en toch zijn er maximaal 16 views op een opgave. (officieel zijn ongeveer 50 studenten ingeschreven)

Wat doe ik: 

  • Ik besluit niet alle uitwerkingen na te kijken. Het feit dat ik een uitwerking benoemd heb als heel bruikbaar lijkt de andere studenten tegen te houden om gewoon foto’s van hun aantekeningen in te leveren.
  • Ik post dit als announcement van de week:

Hallo allemaal,

Ik wil even complimenten geven aan de 3 studenten die bijna alle opdrachten hebben ingeleverd 🙂
Het zou leuk zijn als de overige 48 studenten even die uitwerkingen bekijken en een like zetten bij de in hun ogen meest behulpzame uitwerking.
13.5 heeft niemand gemaakt en ingeleverd. Ik hoor graag morgen of dat is omdat het te moeilijk is.

Ilse

(ik krijg een aantal likes op deze opmerking, van andere studenten dan diegenen die hadden ingeleverd, het aantal views op uitwerkingen van medestudenten is heel, heel klein)

  • Verder zet ik weer alle bestanden (powerpoints, opgaves,uitwerkingen, huiswerkopdrachten) klaar. Is inderdaad best wel wat klikwerk, toch minder dan bij blackboard is mijn gevoel. Ik tag de opgaves en powerpoint ook. Als nu de studenten bijvoorbeeld “collectief lifo” intikken bij de zoekopdracht dan krijgen ze de powerpoint erover, de opgaves en de uitwerkingen (docent en medestudenten). Fijn lijkt me als je een onderdeel niet goed begrepen hebt. Benieuwd of ze die functionaliteit gaan gebruiken bij het studeren.
  • Ik maak een live-sessie. Met als opening “questions from the audience” en erna 4 vragen over stukken theorie die je moet beheersen om de opgaves te kunnen maken. Ik maak daar open vragen van. Met het antwoord op de volgende sheet. Het maken is echt een eitje, supermakkelijk. Jammer dat de lay-out van mijn antwoord bij het afspelen verandert en daarmee erg onduidelijk wordt.
    • Hoe bereken je de EV bij collectief lifoAantal EV * oudste waardeEV<BV: oudste waarde = waarde per stuk in beginvoorraad
      EV>BV: oudste waarde =
      waarde beginvoorraad voor het aantal van de beginvoorraad
      vervolgens waarde 1ste inkoop voor volgende schijf enz
    • Hoe bereken je de EV bij vervangingswaarde (=aantal EV * laatst bekende prijs)
    • Wanneer wordt bij voorraad de ongerealiseerde herwaarderingsreserve gerealiseerd. (= bij verkoop van de geherwaardeerde voorraad)
    • Wanneer wordt bij VA de ongerealiseerde herwaarderingsreserve gerealiseerd? En hoe bereken je bedrag realisatie. (= Bij afschrijving van geherwaardeerde vaste actief. Bedrag nieuwe afschrijving – bedrag oude afschrijving)

In de les

Op weg naar de les kom ik studenten tegen die kiezen om wat anders te gaan doen. Een ervan was een van die weinige studenten die bijna alle uitwerkingen had ingeleverd. We hebben het er even over, ook over wat hij/zij nog kan doen op de puntjes op de i te zetten,

Een van de eerste vragen in de les is dat ik gewoon klassikaal vraag of ze me kunnen zeggen waarom de uitwerkingen niet zijn ingeleverd. Een deel vind het veel gedoe dat niks oplevert. Het merendeel heeft ze gewoon nog niet af.

De les bestaat uit 3 delen. De quiz, de theoriepowerpoint, opgaves maken.

De open vraag aan het begin van de les levert in 1 groep op dat 6 mensen vervangingswaarde nog graag een keer uitgelegd krijgen. En eentje collectief lifo. Dat doe ik na de quiz, terwijl de rest opgaves maakt, aan een apart tafeltje.

De quiz loopt wel. Niet iedereen logt in (batterijen telefoon, enz enz) en niet iedereen die ingelogd is beantwoord de vragen. Soms is dat omdat mensen samenwerken bij het antwoord formuleren. Er werd dus actief meegedaan. 4 vragen was ook genoeg. Ook omdat mensen geconfronteerd werden met wat ze nog niet kunnen.

Het lukt dus ook gewoon om 2 x de quiz te doen. Je kan opnieuw een lege versie openen. Ik krijg na de presentatie een samenvatting doorgestuurd. Die is momenteel nog niet zinvol voor me.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén