De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Imker-tuinplan: de plek

Laatste deel (7) van de #HGP zomerblog gaat over de plek van de bijenkast. Dit zie je vanaf de vliegplank bij de bijenkast. De ervaring van de afgelopen drie jaar wijzen uit dat ze bijna allemaal over het dak vertrekken en aankomen. Een prachtig gezicht trouwens! Op z’n mooist als ze ’s avonds allemaal huiswaarts keren. Daar zitten we vaker naar te kijken op het bankje waarvan je hier een klein stukje ziet:

De plek waar ze nu staan is heel goed. (opening richting zuidoost) De aanvliegroute is een stukje tuin dat we kunnen “missen”. Maw we lopen daar niet. Onkruid weghalen is trouwens niet evident. Als het lekker weer is (boven 10 graden) en licht, dan vliegen ze. En laten dat nu ook net de weersomstandigheden zijn waarin ik graag in de tuin werk.

De plek is ook goed omdat ze aan alle kanten zijn afgeschermd met hagen (zorgen ervoor dat ze meteen opvliegen en de mensen erachter merken amper dat ze er zijn) De zon schijnt er ’s morgens lekker op de vliegplank. Dat maakt dat ze eerder onderweg gaan. En als het ’s middags erg warm wordt, staan ze in de schaduw van de boom en hoeven ze zelf niet zoveel werk te doen om de kast te koelen.

De beplanting gaat worden aangepast aan de onkruidwied-wensen. Een andere aanpassing is veel ingrijpender. Ik wil graag stilte. Om het geluid van alles wat vliegt te kunnen horen. En ook om de winterrust van de bijen beter te kunnen garanderen. (risico roer) En gewoon omdat het lekker is om de achterliggende weg niet te horen.

We waren het er al over eens dat we op zoek gaan naar een “levend geluidschild”. Het idee van fabrikant Schwegler  vind ik leuk. De steensoort ben ik niet kapot van. En dit vind ik er dan weer heel natuurlijk uitzien en ruimte latend voor “leven”. (meer wat ik bekeken heb: pearltree stilte).

Succes met uitzoeken! Mijn taak zit er voorlopig op. De bijenkennis die ik relevant achtte is gedeeld. ’t Wachten is op de vragen…

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

  1. Sjanneke 29 juli 2012

    Ha Ilse, ik heb genoten van je blog. De bijen blijven prachtig en inspirerend.

  2. Ilse Meelberghs 29 juli 2012

    Dankje! Heerlijk zo’n compliment van mijn imker-maatje. En ja, ik hoop dat tussen de informatie door, dat gevoel voor de bijen toch is doorgesijpeld!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén