De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Enne… wat feedback deed met het project #MVO in de propedeuse.

Ken je dat! Op basis van feedback weet je, dat kan beter. En begint vol goeie moed aan het verbeteren van het product. En ergens halverwege zijn de uren die je ervoor voorzien had op en het product nog niet klaar. Enne, terug kan ook niet meer, want wat er ligt, is al beter dan wat er was. Nou dat punt ben ik vandaag gepasseerd met het project MVO. Wat me over dat punt heen hielp. Een zoon die zei: “Ik zou toch nog even verder stressen, je kijkt blij als je het hebt over het eindproduct”
Waarom er überhaupt aan begonnen.
  • Wel, de studenten van vorig jaar leverden een minder gestructureerd rapport af. Van het project beroepsoriëntatie dit jaar weet ik het helpt als het project zich afspeelt rond een onderzoeksvraag met deelvragen.
  • Het was losstaand van het ondernemingsplan. En in het ondernemingsplan kon het  MVO stuk sterker.
  • Een student van vorig jaar zei: “Ik weet niet eens precies wat ondernemen is. Laat staan maatschappelijk verantwoord.”
En dus:
  • Is er een onderzoeksvraag geformuleerd: Welke doelstellingen worden opgenomen in het ondernemingsplan inzake een positieve bijdrage aan people en planet.
  • Wordt ingezoomd op het meten van MVO doordat een deel van de onderzoeksvraag gaat over doelstellingen.
  • Koppelt het project persoonlijke keuzes en ondernemen aan dat van een onderneming die ze al een beetje kennen: die van hun ondernemingsplan. Bij dat laatste krijg ik de hulp van COS

Ook nu mogen studenten tot morgen aangeven hoe het project voor hen nog zinvoller kan worden. Maar voorlopig ben ik vooral benieuwd naar de rapporten en de impact op klanttevredenheid en op de ondernemingsplannen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén