De lerende docent

In ontmoeting de volgende stap te zetten

Talentenpitch, ikzelf als proefkonijn. #lesvoorbereiding

’t Is klaar, mijn eigen Talentenpitch 2013. ’t is wel iets langer geworden dan voor een pitch mag volgens mij, maar een kniesoor…

Hoe heb ik deze gemaakt:

Ik heb mijn talenten uitgezocht zoals beschreven in de les met de Ik kies voor mijn talent- toolbox.

Daarna heb ik dus per talent de drie kaartjes genomen: omschrijving, hefboomvaardigheid en context.

Ik heb met Pages (posteropmaak) een document aangemaakt. Ik had namelijk bij mijn zoon gezien hoe hij met pages heel makkelijk mooi uitziende rapporten maakt voor school. Een pagina per talent.

Daarna heb ik dus per talent de drie kaartjes genomen: omschrijving, hefboomvaardigheid en context. Daarna per kaartje de meest aansprekende zin gekozen en die ingevuld.

Om het daarna nog meer van mezelf te maken door foto’s uit te zoeken die ieder een verhaal hebben passend bij dat talent.
Alleen maar kiezen, kiezen, kiezen, kiezen dus.

(De woordwolk is gemaakt met Abcya. Door de talenten een keer of 8 in te geven en de rest van de tekst maar 1 keer krijg je dat de talenten er in de wolk uitspringen)

Waarom heb ik deze gemaakt:

  • graag voelen hoe het is om je talenten zo zichtbaar te maken. (en dus ook dat je andere niet hebt en dat dat meer dan ok is)
  • wilde weten of ik het perspectief kon veranderen van “werken aan je zwakke punten” naar “leren hoe je je talent effectiever in kan zetten”
  • graag weten of mensen me daarin herkennen. Zouden jullie me daarbij willen helpen en even aangeven of dat zo is?
  • weten of en hoe moeilijk het is en hoeveel tijd het kost. Alles bij elkaar, een uur of zes. Dat is mn omdat ik met veel zorg de foto’s uitzoek.
  • laten zien dat je met relatief weinig inspanning een beeld van jezelf kan scheppen. Dit ipv het rijtje sterke en zwakke punten.

Mijn conclusie:

Als collega’s en mentorstudenten me hun eigen talentverhaal zouden aanbieden zou ik daar blij mee zijn. Mij helpt het om beter te snappen wat ze graag willen leren, om te ondersteunen in het gebruiken/ontwikkelen van hun talent.

Wat zou de volgende stap kunnen zijn:

Ik heb nu de zinnen bijna letterlijk overgeschreven van de kaartjes, dat zou in eigen woorden kunnen. En ik heb geen verbanden gelegd tussen de talenten en hefboomvaardigheden onderling. Het ene kan net als bij kernkwaliteiten het andere opheffen of ondersteunen. Eerlijk gezegd voelde dat ook “te bloot” voor op het net.

PS Trouwens, mijn zoon leest het op mijn verzoek door en zegt: al deze talenten ondersteunen eigenlijk die ene. Kunnen jullie raden welke hij eruit haalde.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 De lerende docent

Thema door Anders Norén